fredag 28 augusti 2015

År 7 Samhällskunskap V.36

Vi kommer fortsätta arbeta med lag och rätt. Vi har kommit fram till den viktiga delen om rättegångar. Veckans huvudmål är att alla ska känna till vilka olika roller/personer som deltar vid en rättegång. Ett annat mål är att alla också ska ha en förståelse om hur en rättegång går till. Till veckans arbete finns också flera nya begrepp som vi ska arbeta med.

 En förberedelse till lektionerna är att gå in på sidan rättegångsskolan och klicka "runt" på de olika personerna som finns presenterade. Klicka här för att komma till rättegångsskolan

Bilden visar hur websidan ser ut, klicka på de olika "personerna" inne på sidan så kommer det en kort film om vilka de är.


För att visa att du kan och har förståelse kring rättegångar kommer vi ha en individuell arbetsuppgift på sista so - lektionen vecka 36 där du ska utifrån vad du lärt dig förklara och beskriva kring personerna vid en rättegång och hur en rättegång går till.

Första lektionen kommer vi ha en genomgång om rättegångar samt titta på rättegångsskolan.
Andra lektionen kommer vi arbeta om rättegångar samt fortsätta titta på rättegångsskolan.
Tredje lektionen kommer alla elever få en arbetsuppgift som visar grundläggande förståelse om rättssystemet genom att berätta om rättegångar och dem som är med i dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar